DSC05019

Обиљежена седма годишњица успјешног рада Факултета безбједносниих наука

Свечаном академијом и додјелом диплома свршеним студентима, 8. марта 2024. године, Факултет безбједносних наука је прославио седму годишњицу успјешног рада и развоја.

Програму који је одржан у амфитеатру Факултета, поред дипломаца, запослених и студената, присуствовали су ректор проф. др Радослав Гајанин, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске др Жељко Будимир, представник предсједника Српске Нина Сајић, конзул Србије у Српској Милош Вујић и представници институција из области науке, културе и спорта.

Програм је отворио оркестар МУП-а Српске интонирањем химне “Моја Република” и “Химне Светом Сави”.

У поздравном говору, декан проф. др Предраг Ћеранић је говорио о развојном путу Факултета у протеклих седам година нагласивши да наши наставници и сарадници посебну пажњу посвећују педагошком раду са студентима. Ћеранић се осврнуо на извођење заједничког студијског програма са партнерима из Руске Федерације чија круна је додјела диплома свршеним студентима у јуну мјесецу 2024. године. Декан се захвалио појединцима и институцијама који су помогли оснивање, рад и развој Факултета.

У име Ректората Универзитета у Бањој Луци гостима се обратио ректор проф. др Радослав Гајанин: “Као проректор, а касније ректор Универзитета, учествовао сам и пратио развој Факултета безбједносних наука и видим напредак. Радићемо и даље на побољшању услова рада и кадровском јачању Факултета. Наставићемо праксу примања најбољих студената у радни однос. Инсистирамо да то буду студенти носиоци Златне значке Универзитета”. Гајанин је одао признање Факултету за покретање сарадње са партнерима из Руске Федерације и похвалио обим издавачке дјелатности у прошлој години.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске др Жељко Будимир изјавио је да су актуелни изазови на глобалном нивоу безбједносног карактера и да је проучавање те области на Универзитету у Бањој Луци од великог значаја за Републику Српску. Нагласио је да се против Српске у овом тренутку води специјални рат у коме су нам потребни савезници у циљу одбране од хибридних операција. “Помагаћу Универзитет док год сам министар”, истакао је Будимир.

У наставку академије, декан Ћеранић је додјелио новчане награде најбољим дипломираним студентима: Милици Хрвач (500 КМ), Славојки Малешевић (300 КМ) и Ивану Лажетићу (200КМ).

Програм је настављен додјелом признања и награда заслужним појединцима и организацијама.

Повеља Факултета уручена је министру Будимиру за допринос и помоћ у развоју ФБН-а.

Радницима Факулета др Дражену Миљићу и Сњежани Кецман уручене су плакете за успјешан рад у 2023. години. 

Захвалнице су уручене проректору за наставу и студентска питања проф. др Милици Балабан, начелнику Управе за обезбјеђење личности и објеката у МУП-у Српске Бориславу Шарићу, министру правосуђа и управе у Кантону 10 Федерације БиХ Александру Родићу, проф. др Драгану Млађану са Криминалистичко-полицијског универзитета у Београду, доц. др Драгиши Јуришићу, ТРБ Братунац и Агенцији за форензичка испитивања и вјештачења.

Програм свечане академије је затворен промоцијом педесет и пет дипломираних студената првог и другог циклуса студија.

Свечана академија је затворена нумером “Весели се српски роде”.

Дружење званица настављено је у кабинету криминалистике уз коктел и кетеринг.

Галерија: