DSCN0987

Свечано обижељена пета годишњица Факултета безбједносних наука

Свечаном академијом и додјелом диплома свршеним студентима, 7. марта 2022. године, обиљежена је пета годишњица успјешног рада Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци.

Програму, који је одржан у амфитеатру Факултета, су поред запослених, студената и полазника полицијске академије, присуствовали бројни гости; ректор проф. др Радослав Гајанин и представници Ректората Универзитета у Бањој Луци, декани и ректори из Српске и Србије, шеф кабинета предсједнице Р. Српске Борис Тучић и представници институција из области науке, културе и спорта.

Програм је отворио оркестар МУП-а Српске музичким нумерама Моја Република и Гаудеамус.

У поздравном говору, декан Факултета безбједносних наука проф. др Предраг Ћеранић је говорио о развојном путу Факултета и његовом значају за безбједносни контекст у Српској.

Ћеранић је додао да је почетак рада Факултета био тежак те истакао како дипломци ФБН-а добијају посао у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, али  и у другим полицијским и безбједносним агенцијама.

У име Ректората Универзитета у Бањој Луци гостима се обратио ректор проф. др Радослав Гајанин истакавши  да је Факултет безбједносних наука важан за Универзитет у Бањој Луци, не само због популарности студијског програма Безбједност и криминалистика, већ и стога што вријеме у коме живимо је оптерећено великим безбједносним изазовима.

,Факултет ће и у будућности имати подршку Универзитетаˮ, поручио је Гајанин и захвалио Министарству унутрашњих послова на подршци коју даје Факултету безбједносних наука.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је Факултет безбједносних наука важан за кадровско јачање МУП-а и Факултет за коју влада највећи интерес студената.

,,То интересовање је неколико пута веће него што Факултет може да упише студената. Сигуран сам да ће тако бити и у будућем времену, јер студенти желе да постану припадници МУП-а. Наиме, њих 99 одсто има сигуран посао у МУП-у када заврши овај Факултетˮ, рекао је Лукач.

У наставку програма, декан Ћеранић је додјелио награде најбољим дипломираним студентима Душку Башкалу, Тањи Кљајић и Петру Марићу те награде за најбоља три студента на свакој години студија, а затим су додјељене плакете, повеље и захвалнице заслужним појединцима и организацијама.

Најбољи студент у историји Факултета безбједносних наука је Душко Башкало с просјеком 9,91. Душко је запослен као асистент на Факултету.

Радницима Факулета Милану Станивуковићу и Свијетлани Ћућун уручене су плакете за допринос развоју ФБН-а.

Захвалнице су уручене проректору за научно-истраживачки рад и развој Универзитета у Бањој Луци проф. др Горану Латиновићу и генералном секретару Универзитета мр Ђорђу Маркезу. 

Програм је затворен свечаном промоцијом тридесет и четири свршена студента. Честитамо нашим дипломцима!