Обавјештење – ТЕРЕНСКА ОБУКА

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е ЗА СТУДЕНТЕ ДРУГЕ ГОДИНЕ

1. У складу са Наставним планом и програмом Факултета безбједносних наука Бања Лука у времену од 14.07.2017. године до 22.07.2017. године за студенте друге године Факултета предвиђена је теренска обука.

2. Теренска обука је обавезна за све студенте друге године и услов је за овјеру семестра.

3. Теренска обука ће се изводити у простору Управе за полицијску обуку, простору око ”Студентског кампуса”, на Бањ-брду, на стрелишту у Раковачким барама и на другим погодним локацијама.

4. Састанак студената друге године и команданта теренске обуке ће се одржати у четвртак, 06.07.2017. године са почетком у 14,00 часова у кабинету криминалистике. На наведеном састанку ће се студенти упознати са динамиком и садржајем теренске обуке, те о активностима које је потребно да предузму како би се адекватно припремили за теренску обуку.

5. Студенти су обавезни доћи у Управу за полицијско обуку дана 14.07.2017. године у 08,00 часова када ће се извршити прозивка и пријем студената.

6. По доласку, студенти ће се смјестити у собе, а потом задужити униформу, постељину и други материјал и прибор за реализацију теренске обуке, те ће се успоставити унутрашња служба теренске обуке.

7. Студенти су дужни за вријеме извођења теренске обуке носити задужену униформу, бити прописно подшишани, обријани и имати чизме (црне, кожне, са гуменим ђоном).

8. Студенти су дужни на теренску обуку понијети слиједеће: прибор за личну хигијену, пешкире, веш, купаће гаће или шортс (мушкарци), купаћи костим (дјевојке), крему, четку за обућу и прибор за прву помоћ.

9. Упозоравају се студенти да је најстрожије забрањено конзумирање алкохола за вријеме теренске обуке, као и ношење личног или другог наоружања, било какве муниције, минско-експлозивних и пиротехничких средстава. Такође, посједовање и коришћење било каквих лијекова или сличних медицинских препарата студенти морају пријавити на почетку обуке.

10. Студенти су дужни своје понашање и активности у цијелости прилагодити захтјевима који су прописани Планом и Наредбом, тако да ће понашања која нису у складу са истим бити санкционисана на лицу мјеста, укључујући и мјеру удаљавања са теренске обуке која за собом повлачи посљедице у складу са правилима дисциплинске одговорности.