Obavjestenjefbn

Четврто регионално такмичење Balkathon

Савјет за регионалну сарадњу (RCC) покренуо је регионално онлајн такмичење за најбоље дигиталне идеје и рјешења са Западног Балкана – Balkaton 4.0.

Рок за пријаве је 13. септембар.

Такмичење се одржава четврту годину заредом, а ове године нагласак је на сљедеће три категорије:

Ø  Одрживи туризам  (мобилност, мода и сценске умјетности)

Ø Зелена економија (обновљива енергија, зелене зграде, транспорт, управљање водама, управљање отпадом или земљиштем)  и

Ø Предузетништво  (предузетништво веб пословне идеје, вјештачка интелигенција, корисничке услуге, предиктивна анализа, аутоматизовани унос података, е-услуге и остали дигитални алати).

Тимови који уђу у ужи избор Balkatona 4.0 имаће прилику да освоје дводневни менторски програм са искусним стручњацима, шансу да имплементирају своје рјешење у регији Западног Балкана и једну од шест награда из наградног фонда од 60.000 евра. Биће награђено шест побједничких идеја – по двије у свакој категорији, са по десет хиљада евра.

Balkaton 4.0 је отворен за тимове састављене од учесника и учесница из економија Западног Балкана. Тимови се подстичу да међу своје чланове и чланице укључе квалификоване појединце, ИТ компаније, студенте и студентице, невладине организације, образовне установе, нове (стартап) компаније.

Побједници ће бити објављени на службеној церемонији додјеле награда 3. октобра, а преносиће се уживо на профилима друштвених мрежа RCC-a.

Више информација потражите у Смјерницама за такмичење Balkaton 4.0 и на https://www.rcc.int/balkathon/