PU11

Студијска посјета Криминалистичко-полицијском универзитету у Београду

Студенти четврте године Факултета безбједносних наука боравили су од 16. до 20. маја 2022. године на Криминалистичко-полицијском Универзитету у Београду.

Овом приликом студенти су обишли симулационе учионице, кабинет форензике, криминалистичке оперативе, полиције, кабинет за ванредне ситуације и собу Арчибалда Рајса. Наставници Криминалистичко-полицијског универзитета упознали су студенте са поступцима израде ситуациониog сценарија и реализације службених радњи при обављању увиђаја, настанком, организацијом и радом Криминалистичко-полицијског универзитета, наставним плановима и програмима академских, струковних, мастер и докторских студија.

У склопу осталих активности издвајамо обилазак и упознавање са радом Полицијске управе града Београда, посјету Специјалној антитерористичкој јединици МУП-а Републике Србије, археолошком налазишту Виминацијум, Управи граничне полиције и посјету и упознавање са историјатом Националног центра за криминалистичку форензику.

Боравак студената ФБН на КПУ је резултат вишегодишње сарадње двије институције и реализује се сваке године за студенте завршне године студија првог циклуса.

Посјету су водили виши асистенти Факултета безбједносних наука др Предраг Поповић и др Гојко Шетка.

Срдачно се захваљујемо Криминалистичко-полицијском Универзитету на гостопримству.