Large Prijem Sarajevo Gl Slika

Представници Факултета на пријему поводом 70. годишњице НР Кине

Делегација Универзитета у Бањој Луци, предвођена проректором за научно-истраживачки рад и развој проф. др Гораном Латиновићем, присуствовала је 30. септембра 2019. године у Сарајеву пријему организованом поводом 70 година од проглашења Народне Републике Кине.

Пријему који је у хотелу ,,Холидеј’’ организовао амбасадор Народне Републике Кине у Босни и Херцеговини присуствовали су и декан Факултета безбједносних наука УНИБЛ доц. др Предраг Ћеранић и доц. др Велибор Лалић.

У кратком разговору, проректор Латиновић и амбасадор Пинг изразили су међусобно увјерење да ће сарадња Универзитета у Бањој Луци и НР Кине остати на високом нивоу и да ће бити унапријеђена на свим пољима. 

Кинески амбасадор у БиХ Ђи Пинг рекао је током пријема да о добрим односима двије земље најбоље говори податак да је у првој половини ове године више од 45.000 кинеских туриста посјетило БиХ, што је више за 99 одсто него у истом периоду прошле године, чиме је Кина заузела трећем мјесто по доласцима страних туриста у БиХ. Према његовим ријечима, културна размјена БиХ и Кине постигла је задовољавајуће резултате, изучавање кинеског језика је све популарније, више културних делегација дошло је у посјету БиХ, тако да грађани имају прилику да уживају у кинеској музици, пјесмама, плесу, сликању и филмовима.

Овом пријему су присуствовале бројне политичке званице, представници дипломатског кора, као и званице из привредног, културног и политичког живота.

Подсјетимо, вођа кинеске револуције Мао Цедунг прогласио је 1. октобра 1949. године Народну Републику Кину.

  • /uploads/attachment/vest/9335/prijem_sarajevo_gl_slika.jpg/uploads/attachment/vest/9335/prijem_sarajevo.jpg