Large Prijem Sarajevo Gl Slika

Predstavnici Fakulteta na prijemu povodom 70. godišnjice NR Kine

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci, predvođena prorektorom za naučno-istraživački rad i razvoj prof. dr Goranom Latinovićem, prisustvovala je 30. septembra 2019. godine u Sarajevu prijemu organizovanom povodom 70 godina od proglašenja Narodne Republike Kine.

Prijemu koji je u hotelu ,,Holidej’’ organizovao ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini prisustvovali su i dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka UNIBL doc. dr Predrag Ćeranić i doc. dr Velibor Lalić.

U kratkom razgovoru, prorektor Latinović i ambasador Ping izrazili su međusobno uvjerenje da će saradnja Univerziteta u Banjoj Luci i NR Kine ostati na visokom nivou i da će biti unaprijeđena na svim poljima. 

Kineski ambasador u BiH Đi Ping rekao je tokom prijema da o dobrim odnosima dvije zemlje najbolje govori podatak da je u prvoj polovini ove godine više od 45.000 kineskih turista posjetilo BiH, što je više za 99 odsto nego u istom periodu prošle godine, čime je Kina zauzela trećem mjesto po dolascima stranih turista u BiH. Prema njegovim riječima, kulturna razmjena BiH i Kine postigla je zadovoljavajuće rezultate, izučavanje kineskog jezika je sve popularnije, više kulturnih delegacija došlo je u posjetu BiH, tako da građani imaju priliku da uživaju u kineskoj muzici, pjesmama, plesu, slikanju i filmovima.

Ovom prijemu su prisustvovale brojne političke zvanice, predstavnici diplomatskog kora, kao i zvanice iz privrednog, kulturnog i političkog života.