20220131 114155

Конференција пројекта „Социјализација с правом и превенција малољетничког криминала у Републици Српској“ 31. јануара и 1. фебруара у Лакташима

Конференција пројекта „Социјализација с правом и превенција малољетничког криминала у Републици Српској“ окупила је данас у Термама Лакташи представнике PH International БиХ, МУП-а Српске,  Рупубличког педагошког завода Српске, Факултета безбједносних наука и наставнике из неколико основних и средњих школа у Српској.

Основни циљеви пројекта су израда четири приручника за превенцију малољетничког криминалитета, обука предавача и реализација наставе у 27 школа у Српској, смањење стопе криминалитета међу младима и остваривање вишег степена повјерења јавности у институције владавине права.

Програм се истовремено реализује у Републици Српској и  Брчко Дистрикту у периоду од 1. децембра 2020. до 30. новембра 2022.

Пројектне активности укључују професионалну обуку за наставно особље и полицију, припрему и тестирање наставног програма (курикулума), израду програма ваннаставних активности које се баве питањем друштвених мрежа у школама, као и додјелу мини грантова школама на основу пројектних пријава.