Plakat01 1080x1080

Радионица на тему „Примјена интерактивних техника учења у настави“

Филозофски факултет, дуже од годину дана, сваке задње сриједе у мјесецу организује садржаје посвећене усавршавању наставног особља. Ову тему обрађујемо у сриједу 26.01.2022. од 12.00.-15.00. часова, у  амфитеатру 203 Филозофског факултета. Уводничар и модератор биће проф. др Срђан Душанић.

У првом дијелу проф. др Срђан Душанић упознаћe учеснике са различитим интерактивним  техникама које су универзалног карактера те се могу користити приликом реализације било које наставне теме. У другом дијелу ће учесници у малим групама креирати структуре интерактивних часова за теме које сами одаберу. У посљедњем дијелу учесници ће представљати своје приједлоге структура уз добијање повратне информације од стране модератора и цијеле групе.

Имајући у виду да интерактивне технике у настави подстичу креативнији рад, критичко мишљење те усвајање функционалног знања, позивамо наставно особље да учествује. Ради се о одличној прилици да се за пар сати стекну основна знања и вјештине о употреби техника које могу значајно унаприједити основну активност нашег посла – наставу.