Webp.net Resizeimage (15)

Почели „Дани студената“

Манифестација „Дани студената Универзитета у Бањој Луци“ отворена је 13. септембра 2021. године.

„Манифестација „Дани студената Универзитета у Бањој Луци“ је прилика да наши студенти јавности  покажу своја знања, способности и вјештине, али и да се витешки надмећу у спортским такмичењима, те да учествују у културном програму и оно најважније – да се друже“, поручио је ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин и навео да ће и даље све добре идеје и пројекте које кандидује Студентски парламент и Унија студената Републике Српске имати снажну подршку.

,,У годинама које слиједе, надам се да ћемо бити у могућности да организујемо и „Дан отворених врата“ за средњошколце из свих крајева наше Републике и да им покажемо да је њихов логичан избор за наставак школовања Универзитет у Бањој Луци, јер имамо све и генерацијама смо најбољи“, истакао је ректор на свечаном отварању у амфитеатру Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци.

Помоћник министра за високо образовање Републике Српске Јелена Старчевић истакла је значај ове манифестације у оквиру које ће студенти имати прилику да се друже, стичу нова знања, искуства и нове пријатеље, али и да на креативан начин изразе своја интересовања.

Она је навела да Министарство подржава студентски активизам, те да има добру сарадњу са Унијом студената Српске, чије мишљење уважава за најважнија питања која се тичу студентског живота и стандарда.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци Радован Јалић нагласио је да су упркос неповољној епидемиолошкој ситуацији успјели да организују „Дане студената“.

„Припремили смо богат програм за наредних седам дана, гдје ће сваки студент Универзитета у Бањој Луци, пронаћи нешто занимљиво за себе­­“, казао је он и напоменуо да ће на свим догађајима бити постављене кутије за прикупљање хуманитарне помоћи најугроженијим.

„Ово је дио године када се окупљамо како бисмо прославили наше успјехе, положене испите, али ово је уједно и вријеме када стичемо нове пријатеље са чланица Универзитета које раније нисмо били у прилици да упознамо. На „Данима студената“ ­­у опуштеној атмосфери показујемо своја знања и умијећа и оно што је најважније – учимо животну лекцију из пријатељства и солидарности“, навео је предсједник Уније студената Републике Српске Никола Бојић.

Свечаном отварању су присуствовали и проректор за наставу и студентска питања проф. др Страин Посављак, те проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Далибор Кесић.

Циљ овог догађаја, који ће трајати до 20. септембра, јесте промоција студената и студентског живота како на Универзитету, тако и у самом граду на Врбасу. Догађај уз подршку Универзитета у Бањој Луци и Министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, организује Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци у сарадњи са Унијом студента Републике Српске.