Admin Ajax (1) (1)

Стипендије – Сити колеџ Солун

Представништво Републике Српске у Грчкој потписало је протокол о сарадњи са Сити колеџом у Солуну, захваљујући којем је за 15 студената из Српске обезбијеђена стипендија на Универзитету Јорк и Сити колеџу.

Стипендије покривају 50 одсто школарине за по пет студената основних, мастер и МБА (Master of Business administration) студија за уписе у школску 2021/2022. годину.

Студенти из Републике Српске који су заинтересовани за студирање на Сити колеџу у Солуну или некој од других држава гдје овај колеџ егзистира, могу да шаљу пријаве до 30. јуна 2021. године на адресу Представништва Републике Српске у Грчкој.

Од смјерова на колеџу, студенти могу да бирају између области пословне администрације и економије, информатике, психологије и енглеског језика.

Када је ријеч о трошковима школовања, цијена на основним студијама износи укупно 8.240 евра по години, а пола од тог износа за пет студената из Српске или по 4.210 евра сноси Сити колеџ. На постидпломски студијама школарина износи укупно 10.680 евра за годину, док ће за студенате из Српске тај износ бити упола мањи – 5.340 евра. Поред тога, пет студената мастер студија из пословне администрације умјесто 17.890 евра за двогодишњи студиј платиће пола цијене.

Сити колеџ je основан прије 30 година и постао је институција високог квалитета и високе репутације у цијелом региону. Окупља студенте из више од 60 земаља, који студирају на главном кампусу у Солуну и околним земаљама: Србија, Румунија, Бугарска, Јерменија, Украјина, Грузија, Азербејџан.

Од ове године Сити колеџ је прешао у власништво Универзитета Јорк и добио нови званични назив University of York Campus и тиме постао први кампус једног од најбољих британских универзитета. Универзитет Јорк је један од најбољих универзитета  у свијету и члан је престижне групе водећих британских универзитета Расел груп, који је пандан америчкој групацији универзитета Ivy League.

Потписивањем протокола о сарадњи са Сити колеџом, Представништво Републике Српске у Грчкој жели да успостави темеље сарадње са поменутим колеџом, с циљен да у наредном периоду размотри могућност да Влада Српске стипендира одређени број наших студената.

Заинтересовани студенти пријаве за стипендије могу да шаљу на адресу Представништва Републике Српске у Грчкој: office@srpskaingreece.com

Преглед програма основних, мастер и МБА студија, као и услови за упис могу се погледати на интернет страници Сити колеџа: https://york.citycollege.eu/frontend/articles.php?cid=7&t=study-with-us