Plakat, Kako Podsticati Više Nivoe Znanja

Серијал “Сриједом на Филозофском”

Филозофски факултет Универзитета у Бањој Луци у склопу серијала “Сриједом на Филозофском” већ неколико мјесеци (сваке задње сриједе у мјесецу, од 12-14 часова) има праксу организације предавања и панел дискусија намијењених оснаживању наставничких вјештина те научне продуктивности наставног особља. Уколико сматрате да ова, по мени веома важна тема, може бити корисна особљу УНИБЛ, добродошли сте.

У наредну сриједу 26.05.2021. у 12.00. часова организујемо интерактивно предавање на тему: „КАКО ПОДСТИЦАТИ ВИШЕ НИВОЕ ЗНАЊА КРОЗ НАСТАВУ?“  Одржаће се у амфитеатру 203 Филозофског факултета. 

О самој теми предавач и уводничар проф. др Ивана Зечевић каже: „Информација је полазна тачка на путу критичког промишљања, а не крајња. То значи да просто запамћивање чињеница и њихово разумијевање нису довољни да би особа критички промишљала, имала дуготрајно и функционално знање. На путу ка бољем разумијевању начина на које можемо дјецу, младе и одрасле да подучавамо критичком промишљању налази се и „Блумова таксономија“ васпитно-образовних циљева у когнитивном подручју. Она наша знања разврстава на шест нивоа и уз помоћ ње можемо да комбинујемо различите методе и технике рада, како бисмо нашим студентима омогућили достизање оних виших и функционалнијих нивоа знања који подразумијевају могућност анализе, синтезе, примјене, процјене, креације и сл.“

Позивамо наставно особље да присуствује овом панелу/предавању које може да унаприједи нашу наставу и методе како да подстичемо комплексније и дуготрајније нивое знања студената.