Admin Ajax (1) (1)

Stipendije – Siti koledž Solun

Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj potpisalo je protokol o saradnji sa Siti koledžom u Solunu, zahvaljujući kojem je za 15 studenata iz Srpske obezbijeđena stipendija na Univerzitetu Jork i Siti koledžu.

Stipendije pokrivaju 50 odsto školarine za po pet studenata osnovnih, master i MBA (Master of Business administration) studija za upise u školsku 2021/2022. godinu.

Studenti iz Republike Srpske koji su zainteresovani za studiranje na Siti koledžu u Solunu ili nekoj od drugih država gdje ovaj koledž egzistira, mogu da šalju prijave do 30. juna 2021. godine na adresu Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj.

Od smjerova na koledžu, studenti mogu da biraju između oblasti poslovne administracije i ekonomije, informatike, psihologije i engleskog jezika.

Kada je riječ o troškovima školovanja, cijena na osnovnim studijama iznosi ukupno 8.240 evra po godini, a pola od tog iznosa za pet studenata iz Srpske ili po 4.210 evra snosi Siti koledž. Na postidplomski studijama školarina iznosi ukupno 10.680 evra za godinu, dok će za studenate iz Srpske taj iznos biti upola manji – 5.340 evra. Pored toga, pet studenata master studija iz poslovne administracije umjesto 17.890 evra za dvogodišnji studij platiće pola cijene.

Siti koledž je osnovan prije 30 godina i postao je institucija visokog kvaliteta i visoke reputacije u cijelom regionu. Okuplja studente iz više od 60 zemalja, koji studiraju na glavnom kampusu u Solunu i okolnim zemaljama: Srbija, Rumunija, Bugarska, Jermenija, Ukrajina, Gruzija, Azerbejdžan.

Od ove godine Siti koledž je prešao u vlasništvo Univerziteta Jork i dobio novi zvanični naziv University of York Campus i time postao prvi kampus jednog od najboljih britanskih univerziteta. Univerzitet Jork je jedan od najboljih univerziteta  u svijetu i član je prestižne grupe vodećih britanskih univerziteta Rasel grup, koji je pandan američkoj grupaciji univerziteta Ivy League.

Potpisivanjem protokola o saradnji sa Siti koledžom, Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj želi da uspostavi temelje saradnje sa pomenutim koledžom, s ciljen da u narednom periodu razmotri mogućnost da Vlada Srpske stipendira određeni broj naših studenata.

Zainteresovani studenti prijave za stipendije mogu da šalju na adresu Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj: office@srpskaingreece.com

Pregled programa osnovnih, master i MBA studija, kao i uslovi za upis mogu se pogledati na internet stranici Siti koledža: https://york.citycollege.eu/frontend/articles.php?cid=7&t=study-with-us