Sporazum

Потписан Споразум о сарадњи са Републичким педагошким заводом

Декан Факултета безбједносних наука проф. др Предраг Ћеранић и директор Републичког педагошког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић потписали су данас Споразум о сарадњи којим је предвиђена реализација заједничких циљева кроз низ активности.

Декан Факултета истакао је како је потисивање Споразума логичан слијед међусобне сарадње која већ постоји, а која је потписивањем споразума сада и формализована и пружиће нове могућности за развој Факултета.

Факултет безбједносних наука у Бањој Луци прославља четврту годину успјешног рада и развоја и тим поводом у сарадњи са Републичким педагошким заводом расписује конкурс за најбољи литетарни рад на тему „Безбједна Република Српска“. Ученици могу да конкуришу преко својих средњих школа, а конкурс је отворен до 10. фебруара 2021. године. Предвиђене су и значајне награде у износу од 500 КМ (прва), 300КМ (друга) и 200КМ (трећа).

Декан Факултета је нагласио да је Републички педагошки завод прихватио и инцијативу Факултета за увођење предмета Безбједносна култура у средње школе те ће настојати да код надлежног Министарства издејствује повољан исход у том погледу. Такође је рекао да би нашим средњошколцима, кроз предмет Безбједносна култура, била пружена квалитетна знања која би их оспособила за даљи живот, јер је садашњица препуна безбједносних изазова, ризика и претњи које су многима невидљиве, нарочито у том узрасту.