14

Успјешно завршена припремна настава

На Факултету безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци 7.јуна 2019. године успјешно је одржана припремна настава за упис студената у школску 2019/2020. годину.

Припремној настави присуствовао је 51 кандидат, из различитих градова Српске и БиХ, који је изразио интересовање за упис на Факултет безбједносних наука.

Припремни часови за полагање пријемног испита за упис на основне академске студије „Безбједности и криминалистике“ организовани су на Кампусу Универзитета и стадиону ФК Борац. Доц. др Дарко Паспаљ, доц. др Милан Гужвица и професор физичког васпитања и спорта Александар Раилић кандидате су припремили и упознали са сваким од укупно седам тестова моторичких способности: скок у даљ, склекови, подизање трупа, окретност са палицом, колут напријед-колут назад, тапинг руком, Купер тест.

Након тога, у Амфитеатру Факултета, кандидате је поздравила мр Драгана Васиљевић и упознала их са радом Факултета и са тим шта их очекује у наредном школовању

У наставку наставе, са Миланом Станивуковићем и Тањом Војновић, кандидати су радили и дискутовали пробни тест општег знања, да би им смјернице за писање есеја и припрему за интервју обавили са професорицом српског језика и књижевности  Слободанком Видовић и доктором психологије Жаном Врућинић.