Poster A2 Final 1Cyr

ОЕБС (OSCE) – Позив за учешће студената у реализацији представe

Мисија ОЕБС-а у Босни и Херцеговини у склопу својих активности усмјерених ка превенцији и супростављању насилном екстремизму расписује

ПОЗИВ

за учешће студената из Бања Луке и Сарајева у реализацији представe

Позив се односи на студенте сљедећих факултета:
Универзитет у Бањој Луци: Факултет политичких наука, Филозофски факултет, Факултет безбједносних наука, Академија умјетности.
Универзитет у Сарајеву: Факултет политичких наука, Филозофски факултет, Педагошки факултет, Академија сценских умјетности, Факултет за криминалистику, криминологију и сигурносне студије.
Универзитет Сарајевска школа за науку и технологију: Факултет за политичке науке и међународне односе и Сарајевска филмска академија.

Прије почетка такмичења за најбољу представу, биће организоване радионице у Бања Луци и Сарајеву на тему супротстављања насилном екстремизму коју ће водити стручњаци са искуством у примијењеним умјетностима, као и психологији, сигурности и питањима насилног екстремизма. Током радионица студенти ће се упознати са различитим приступима проучавања насилног екстремизма као и њиховим појединачним и групним улогама у превенцији овог негативног феномена.

Након радионице, студенти различитих дисциплина ће у групама до пет чланова радити на развоју сценарија и представе са којом ће учествовати на такмичењу, а која ће презентовати њихово виђење пута појединца ка насилном екстремизму, са посебним освртом на различите врсте радикализације према насиљу.

Одабир три најбоља сценарија и представе ће вршити комисија коју чине угледни стручњаци из области примјењених умјетности, психологије, сигурности и питања насилног екстремизма. Најбољи радови ће бити награђени информатичком опремом, како слиједи:

Награда за I мјесто: таблет x 5 (по један за сваког члана групе)
Награда за II мјесто: паметни телефон x 5 (по један за сваког члана групе)
Награда за III мјесто: екстерна меморија x 5 (по један за сваког члана групе)

Побједнички сценарио ће бити продуциран у професионални кратки филм.

ИНФО: Број учесника/ца на тренингу је ограничен. Из тог разлога вас позивамо да нам што раније пошаљете ваше пријаве на selma.hodzic@osce.org, а најкасније до 05.11.2017. године. У предмету поруке навести „Пријава за такмичење“. За више информација нас можете контактирати на наведену адресу е-поште.

Пријавни лист можете преузети  ОВДЈЕ.

Пријављени студенти ће бити благовремено обавијештени о мјесту и времену одржавања радионица:
Бања Лука 11. – 12. новембар 2017. године
Сарајево 17. – 18. новембар 2017. године

Брошуру ОЕБС-а под називом “Превенција и борба против насилног екстремизма” можете преузети ОВДЈЕ