14

Uspješno održana pripremn nastava

Na Fakultetu bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjoj Luci 7.juna 2019. godine uspješno je održana pripremna nastava za upis studenata u školsku 2019/2020. godinu.

Pripremnoj nastavi prisustvovao je 51 kandidat, iz različitih gradova Srpske i BiH, koji je izrazio interesovanje za upis na Fakultet bezbjednosnih nauka.

Pripremni časovi za polaganje prijemnog ispita za upis na osnovne akademske studije „Bezbjednosti i kriminalistike“ organizovani su na Kampusu Univerziteta i stadionu FK Borac. Doc. dr Darko Paspalj, doc. dr Milan Gužvica i profesor fizičkog vaspitanja i sporta Aleksandar Railić kandidate su pripremili i upoznali sa svakim od ukupno sedam testova motoričkih sposobnosti: skok u dalj, sklekovi, podizanje trupa, okretnost sa palicom, kolut naprijed-kolut nazad, taping rukom, Kuper test.

Nakon toga, u Amfiteatru Fakulteta, kandidate je pozdravila mr Dragana Vasiljević i upoznala ih sa radom Fakulteta i sa tim šta ih očekuje u narednom školovanju

U nastavku nastave, sa Milanom Stanivukovićem i Tanjom Vojnović, kandidati su radili i diskutovali probni test opšteg znanja, da bi im smjernice za pisanje eseja i pripremu za intervju obavili sa profesoricom srpskog jezika i književnosti  Slobodankom Vidović i doktorom psihologije Žanom Vrućinić.