Trebinje Promocija

Промотивне активности Факултета на југу Српске

Представници Факултета безбједносних наука боравили су протекле седмице у Требињу, гдје су одржали низ састанака и предавања у циљу промоције студијских програма првог и другог циклуса студија.

Декан Факултета проф. др Предраг Ћеранић, директор Института безбједности доц. др Саша Мићин и стручни сарадник у настави Сандра Чихорић, посјетили су у четвртак 11. априла 2024. године Техничку школу “Требиње” и имали врло пријатан разговор са директором Небојшом Бованом. Поред промотивног материјала који је уручен домаћину, библиотеци школе поклоњена су  три примјерка књиге “Дигитална хигијена”.

Истог дана у Требињу, представници Факултета су посјетили Основну школу “Вук Караџић”. Том приликом, ученицима осмог и деветог разреда је одржано предавање на тему “Безбједност на интернету”. Школи су такође поклољена три примјерка књиге “Дигитална хигијена”. За посјету Основној школи “Вук Караџић” у Требињу Факултет се одлучио, јер је ово прва школа у Републици Српској у којој ученицима није дозвољено уношење мобилних телефона у просторије школе, те у том правцу Факултет жели подржати напоре директора Александра Вукановића.

У петак 12. априла, у просторијама Градске управе Требиње је одржан радни састанак са управом ЈУ “Екологија и безбједност”, гдје је договорен оквир будуће сарадње и нацрт Споразума о сарадњи. Директору ЈУ “Екологија и безбједност” господину Стевану Бекану су такође уручена три примјерка књиге “Дигитална хигијена”.

Истог дана од 12.00 часова у Великој сали градске управе је одржана презентација студијских програма другог циклуса студија Факултета безбједносних наука: Управљање безбједносним ризицима природних катастрофа, Безбједност и криминалистика и Еколошка безбједност. Том приликом, књига је поклоњена градоначелнику Требиња господину Мирку Ћурићу као гест захвалности на топлом пријему и могућности да се радницима јавне управе, полиције и цивилне заштите представи садржај студијских програма другог циклуса студија.