Trebinje Promocija

Promotivne aktivnosti Fakulteta na jugu Srpske

Predstavnici Fakulteta bezbjednosnih nauka boravili su protekle sedmice u Trebinju, gdje su održali niz sastanaka i predavanja u cilju promocije studijskih programa prvog i drugog ciklusa studija.

Dekan Fakulteta prof. dr Predrag Ćeranić, direktor Instituta bezbjednosti doc. dr Saša Mićin i stručni saradnik u nastavi Sandra Čihorić, posjetili su u četvrtak 11. aprila 2024. godine Tehničku školu “Trebinje” i imali vrlo prijatan razgovor sa direktorom Nebojšom Bovanom. Pored promotivnog materijala koji je uručen domaćinu, biblioteci škole poklonjena su  tri primjerka knjige “Digitalna higijena”.

Istog dana u Trebinju, predstavnici Fakulteta posjetili su Osnovnu školu “Vuk Karadžić”. Tom prilikom, učenicima osmog i devetog razreda je održano predavanje na temu “Bezbjednost na internetu”. Školi su takođe pokloljena tri primjerka knjige “Digitalna bezbjednost”. Za posjetu Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Trebinju Fakultet se odlučio, jer je ovo prva škola u Republici Srpskoj u kojoj učenicima nije dozvoljeno unošenje mobilnih telefona u prostorije škole, te u tom pravcu Fakultet želi podržati napore direktora Aleksandra Vukanovića.

U petak 12. aprila, u prostorijama Gradske uprave Trebinje je održan radni sastanak sa upravom JU “Ekologija i bezbjednost”, gdje je dogovoren okvir buduće saradnje i nacrt Sporazuma o saradnji. Direktoru JU “Ekologija i bezbjednost” gospodinu Stevanu Bekanu su takođe uručena tri primjerka knjige “Digitalna higijena”.

Istog dana od 12.00 časova u Velikoj sali gradske uprave je održana prezentacija studijskih programa drugog ciklusa studija Fakulteta bezbjednosnih nauka: Upravljanje bezbjednosnim rizicima prirodnih katastrofa, Bezbjednost i kriminalistika i Ekološka bezbjednost. Tom prilikom, knjiga je poklonjena gradonačelniku Trebinja gospodinu Mirku Ćuriću kao gest zahvalnosti na toplom prijemu i mogućnosti da se radnicima javne uprave, policije i civilne zaštite predstavi sadržaj studijskih programa drugog ciklusa studija.