Pk2

Промоција књиге “Обавјештајне и безбједносне службе” – Проф. др Саша Мијалковић и проф. др Милан Милошевић одржали предавање студентима

На Факултету безбједносних наука 24. новембра 2023. године је одржана промоција књиге „Обавјештајне и безбједносне службе: организација и методика обавјештајног, безбједносног и субверзивног дјеловања“.

На промоцији су говорили аутори публикације: проф. др Саша Мијалковића, проф. др Милан Милошевић и проф. др Предраг Ћеранић.

Аутори су навели да је књига основ за даље проучавање обавјештајних и безбједносних питања. Публикација садржи 373 извора литературе и бројне примјере из праксе.

Др Саша Мијалковић је редовни професор Криминалистичко-полицијског Универзитета у Београду (катедра безбједносних наука). Осим у матичној установи, предавао је на Високој школи унутрашњих послова у Бањој Луци, Правном факултету Универзитета Црне Горе, Војној академији Универзитета одбране у Београду, Правном факултету Универзитета у Крагујевцу, итд. Објавио је 230 радова, од чега  преко 40 монографија, студија и уџбеника. Професор Мијалковић је одржао предавање студентима мастер студија Безбједност и криминалистика на тему национална безбједност.

Др Милан Милошевић је редовни професор Факултета за пословне студије и право из Београда. Преко 40 година се бави безбједносним питањима у теорији и пракси. Аутор је преко 300 научних чланака и публикација. Професор Милошевић је одржао предавање студентима друге године на тему методологија рада обавјештајних служби.