Pk2

Promocija knjige “Obavještajne i bezbjednosne službe” – Prof. dr Saša Mijalković i prof. dr Milan Milošević održali predavanje studentima

Na Fakultetu bezbjednosnih nauka 24. novembra 2023. godine je održana promocija knjige „Obavještajne i bezbjednosne službe: organizacija i metodika obavještajnog, bezbjednosnog i subverzivnog djelovanja“.

Na promociji su govorili autori publikacije: prof. dr Saša Mijalkovića, prof. dr Milan Milošević i prof. dr Predrag Ćeranić.

Autori su naveli da je knjiga osnov za dalje proučavanje obavještajnih i bezbjednosnih pitanja. Publikacija sadrži 373 izvora literature i brojne primjere iz prakse.

Dr Saša Mijalković je redovni profesor Kriminalističko-policijskog Univerziteta u Beogradu (katedra bezbjednosnih nauka). Osim u matičnoj ustanovi, predavao je na Visokoj školi unutrašnjih poslova u Banjoj Luci, Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore, Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane u Beogradu, Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, itd. Objavio je 230 radova, od čega  preko 40 monografija, studija i udžbenika. Profesor Mijalković je održao predavanje studentima master studija Bezbjednost i kriminalistika na temu nacionalna bezbjednost.

Dr Milan Milošević je redovni profesor Fakulteta za poslovne studije i pravo iz Beograda. Preko 40 godina se bavi bezbjednosnim pitanjima u teoriji i praksi. Autor je preko 300 naučnih članaka i publikacija. Profesor Milošević je održao predavanje studentima druge godine na temu metodologija rada obavještajnih službi.