Large Rektorat Unibl

Манифестације поводом 48 година Универзитета

Низом манифестација Универзитет у Бањој Луци обиљежава 48 година свог успјешног рада и развоја.

Централни догађај поводом 48 година Универзитета у Бањој Луци је Свечана академија која ће бити одржана 7. новембра 2023. године у 12 часова у Културном центру ,,Бански двор” у Бањој Луци.

Као и претходних година, Свечаној академији претходиће помен и полагање вијенаца на Спомен-плочу погинулим студентима и радницима Универзитета у Бањој Луци, 6. новембра 2023. године у 10 часова, на платоу између Правног и Машинског факултета.

Као што традиција налаже, поводом годишњице Универзитета, организујемо и свечану промоцију доктора наука. Промоција доктора наука који су у протеклих годину дана на Универзитету у Бањој Луци успјешно одбранили своје докторске дисертације биће одржана 9. новембра 2023. године у амфитеатру Факултета политичких наука у 10 часова.

Конференција науке на Универзитету у Бањој Луци заказана је 10. новембра 2023. од 10 часова у амфитеатру Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета.

Од 23. до 25. новембра, у организацији Студентског парламента, одржаће се и научно-стручни скуп ,,Студенти у сусрет науциˮ.

До краја ове године, а у склопу манифестација поводом годишњице водеће високошколске установе у Републици Српској, планирано је да више факултета обиљежи годишњице рада, промовише дипломце првог и другог циклуса студија, те организује научне конференције  и скупове.

План манифестација налази се овдје.