Tambolfbn

Делегација УНИБЛ у вишедневној посјети Тамбовском државном универзитету имена Г.Р. Державина

Делегација Универзитета у Бањој Луци који су чинили проректор за научноистраживачки рад и развој проф. др Горан Латиновић и декан Факултета безбједносних наука проф. др Предраг Ћеранић на позив Тамбовског државног универзитета имена Г.Р. Державина боравила је у вишедневној посјети Руској федерацији. Током посјете су се упознали са начином рада Универзитета у Тамбову, а од стране домаћина исказано је велико гостопримство.  

Делегација УНИБЛ-а присуствовала је бројним свечаностима и духовној академији, док су у официјалном дјелу радне посјете имали састанке са:

Ирином Безукладовом, директором Департамна за међународне односе;

Вером Шуњајевом, директором Института за право и националну безбједност;

деканом Факултета за историју, свјетску политику и социологију;

деканом Филолошког факултета, деканом Факултета за спорт и физичку културу, као и

Иреном Јурином, проректором за науку Тамбовског државној универзитета имена Г.Р. Державина.

Договорено је више облика сарадње, имеђу осталог и обострана предавања путем zoom платформе, могућност објављивања радова у руским часописима, размјени студената и особља, те обострана посјете студената и професора ова два Универзитета.

Домаћини из Тамбова посебну жељу су исказали за организацију заједничких спортских такмичења у одбојци за жене, малом фудбалу и џудоу за мушкарце.

Делегацију УНИБЛ-а  посјетила је и рекреативну зону Галгум – база одмора, гдје су се упознали са спортско-рекреативним капацитетима Тамбовског државног универзитета имена Г.Р. Державина.

Галерија: