DSCN0554

Обиљежена четврта годишњица Факултета и промовисани дипломирани студенти

 

Данас је у амфитеатру Факултета безбједносних наука, уз поштовање препорука за превенцију Ковида-19, обиљежена четврта годишњица Факултета и уручене дипломе свршеним студентима мастер и  основних студија.

Програму су присустовали дипломирани студенти, запослено наставно и ненаставно особље, награђени појединци, родбина и пријатељи наших дипломаца.

Програм је почео интонирањем химне Р. Српске, након чега је премијерно приказан промотивни видео ФБН-а за упис нове генерације студената.

Поздравни говор одржао је декан Факултета доц. др Предраг Ћеранић. Др Ћеранић је најавио покретање новог студијског програма мастер студија, у сарадњи са руским партнерима, чијим завршетком студенти стичу дипломе из Руске Федерације и Републике Српске. Декан је најавио покретање и мастер студијског програма Безбједност и криминалистика, већ од новембра ове године.

У наставку, побједницима конкурса за најбољи литерарни рад “Безбједна Република Српска”, Ђурђини Божић, Ненаду Антонићу и Николини Ерак су уручене новчане награде. Прво мјесто  и новчана награда од 500 KM, отишла је у руке ученице четвртог разреда Медицинске школе из Бањалуке, Николине Ерак. Николина је прочитала награђени рад.

Програм је настављен додјелом признања и награда заслужним појединцима и професорима.

Доц. др Жани Врућинић уручена је плакета за успјешан рад у академској 2019/20. години.

Захвалнице су уручене клубу практичног стрељаштва „Рис“ из Бањалуке, професорици Наташи Глишић за помоћ коју је пружила приликом снимaња промотивних спотова, господину Небојши Тонковићу, начелнику Управе за борбу против тероризма и екстремизма МУП-а Српске, за одржана предавања нашим студентима из области којима се бави у пракси и госпођи Наталји Милаковић, професору руског језика и директору центра „Руски мир“ из Бањалуке за унапређење сарадње Факултета безбједносних наука са високошколским установама из Руске Федерације.

Након тога, уручене су новчане награде најбољим дипломираним студентима, и то: трећа у рангу са просјечном оцјеном 8,02 је Слађана Гаврић (200 КМ), други у рангу са просјечном оцјеном 8,28 је Синиша Самарџија (300 КМ) и први у рангу са просјечном оцјеном 8,65 је Дејан Иванчевић (500 КМ).

Након додјеле награда појединцима и организацијама, декан Факултета је уручио дипломе свршеним студентима.

Уз пригодан кетеринг, дружење је настављено у сали 129.