Unibl47

Универзитет обиљежава 47 година рада и развоја

Низом манифестација Универзитет у Бањој Луци обиљежава 47 година свог успјешног рада и развоја.

Централни догађај поводом 47 година Универзитета у Бањој Луци је Свечана академија која ће бити одржана 7. новембра 2022. године у 12 часова у Културном центру ,,Бански двор” у Бањој Луци.

Као и претходних година, Свечаној академији претходиће помен и полагање вијенаца на Спомен-плочу погинулим студентима и радницима Универзитета у Бањој Луци, 4. новембра 2022. године у 10 часова, на платоу између Правног и Машинског факултета.

Као што традиција налаже, поводом годишњице Универзитета, организујемо и свечану промоцију доктора наука.

Промоција доктора наука који су у протеклих годину дана на Универзитету у Бањој Луци успјешно одбранили своје докторске дисертације, биће одржана 9. новембра 2022. године у амфитеатру Факултета политичких наука у 12 часова.
Конференција наставника и сарадника Универзитета у Бањој Луци који су добили новчане награде за остварене научне резултате у 2021. години, заказана је за 11. новембар 2022. године у 10 часова у сали број осам у Ректорату. Од 17 до 19. новембвра, у организацији Студентског парламента, одржаће се и научно-стручни скуп ,,Студенти у сусрет науци’’.

До краја ове године, а у склопу манифестација поводом годишњице водеће високошколске установе у Републици Српској, планирано је да више факултета обиљежи годишњице рада, промовише дипломце првог и другог циклуса студија, те организује научне конференције  и скупове.

Детаљан план манифестација поводом 47 година Универзитета можете погледати овдје
 
 

  • /uploads/attachment/vest/12771/47-1.jpg