Bezbjednasrpska Min

Проглашење побједника литерарног конкурса „Безбједна Република Српска“

 

На литерарни конкурс „Безбједна Република Српска“, који је расписао Факултет безбједносних наука поводом обиљежавања четврте годишњице успјешног рада и развоја, пристигло  је 69 литерарних радова, а награђени су Николина Ерак, Ненад Антонић и Ђурђина Божић.

Николина Ерак (прво мјесто), ученица четвртог разреда Медицинске школе из Бањалуке, Ненад Антонић (друго мјесто), ученик другог разреда Електротехничке школе „Никола Тесла“ из Бањалуке и Ђурђина Божић (треће мјесто), ученица првог разреда Техничке школе „Михајло Пупин“ из Бијељине написали су најбоље литерарне радове на тему „Безбједна Република Српска“.

Конкуренција је била велика, пристигло је 69 радова, од којих 66 испуњава услове конкурса.

Према ријечима чланова комисије, ученици су у својим радовима показали завидан степен писмености, маштовитости, лијепог стила писања и родољубља. Радове су прегледале и оцијениле професорке српског језика и књижевности Адријана Митрић, Слободанка Видовић и мастер менаџер безбједности Милица Сикимић.

Награде које се састоје од новчаног износа од 500 КМ, 300 КМ и 200 КМ биће уручене 5. марта 2021. године на Дан Факултета безбједносних наука, у складу са мјерама заштите од корона вируса.

Комисија жели да похвали ученика деветог разреда основне школе „Ђура Јакшић“ из Бањалуке, Теодора Рољића чији рад их је одушевио, али нажалост није испуњавао услове конкурса. Надамо се ово неће обесхрабрити младог пјесника, већ да ће га испирисати да настави да пише и да конкурише и сљедеће године.

Факултет безбједносних наука се захваљује свим учесницима конкурса, а награђеним ученицима честитамо на освојеним наградама.

Награђене радове и рад Теодора Рољића можете прочитати ОВДЈЕ.