Bezbjednasrpska Min

Proglašenje pobjednika literarnog konkursa „Bezbjedna Republika Srpska“

Na literarni konkurs „Bezbjedna Republika Srpska“, koji je raspisao Fakultet bezbjednosnih nauka povodom obilježavanja četvrte godišnjice uspješnog rada i razvoja, pristiglо 69 radova, a nagrađeni su Nikolina Erak, Nenad Antonić i Đurđina Božić.

Nikolina Erak (prvo mjesto), učenica četvrtog razreda Medicinske škole iz Banjaluke, Nenad Antonić (drugo mjesto), učenik drugog razreda Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Banjaluke i Đurđina Božić (treće mjesto), učenica prvog razreda Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine napisali su najbolje literarne radove na temu „Bezbjedna Republika Srpska“.

Konkurencija je bila velika, na konkurs је pristiglo 69 radova, od kojih 66 ispunjava uslove konkursa.

Prema riječima članova komisije, učenici su u svojim radovima pokazali zavidan stepen pismenosti, maštovitosti, lijepog stila pisanja i rodoljublja. Radove su pregledale i ocijenile profesorke srpskog jezika i književnosti Adrijana Mitrić, Slobodanka Vidović i master menadžer bezbjednosti Milica Sikimić.

Nagrade koje se sastoje od novčanog iznosa od 500 KM, 300 KM i 200 KM biće uručene 5. marta 2021. godine na Dan Fakulteta bezbjednosnih nauka, u skladu sa mjerama zaštite od korona virusa.

Komisija želi da pohvali učenika devetog razreda osnovne škole „Đura Jakšić“ iz Banjaluke, Todora Roljića čiji rad ih je oduševio, ali nažalost nije ispunjavao uslove konkursa. Nadamo se ovo neće obeshrabriti mladog pjesnika, već da će ga ispirisati da nastavi da piše i da konkuriše i sljedeće godine.

Fakultet bezbjednosnih nauka se zahvaljuje svim učesnicima na konkursu, a nagrađenim učenicima čestitamo na osvojenim nagradama.

Nagrađene radove i rad Todora Roljića možete pročitati OVDJE.