Dscn0369 Min

Промотивне активности Факултета за упис нове генерације студената

 

У склопу промотивних активности за упис нове генерације студената на Факултету безбједносних наука, декан доц. др Предраг Ћеранић и секретар Милан Станивуковић посјетили су данас Економску и Електротехничку школу у Бањој Луци и разговарали са директорицама ових установа.

На састанку са директорицом Економске школе Соњом Томаш Мискин договорен је приједлог Уговора о сарадњи двије установе. Матуранти Економске школе у Бањој Луци показују велику заинтересованост за упис на Факултет безбједносних наука. Сваке академске године од петнаест до двадесет матураната Економске школе аплицира за упис на Факултет.

Директорица Електротехничке школе Никола Тесла Ирина Чавић и замјеница директорице Наташа Станивуковић на састанку су истакле да матуранти школе из године у годину у све већем броју аплицирају за упис на Факултет. Ово је посебно занимљиво, јер се ради о промјени поља образовања, са техничких на друштвене науке. Прошле године тринаест матураната школе се пријавило на конкурс за упис.

Овом приликом домаћинима су уручени промотивни пакети Факултета (календар, индекс безбједности, роковник, кишобран са логом ФБН-а, итд.), а матурантима су подијељени Информатори за упис.

Наведене активности су дио промоције Факултета и студијског програма Безбједност и криминалистика за упис нове генерације студената у академској 2021/22. години.

Конкурс за упис биће објављен у јуну 2021. године.