DSCN0239

Одржан академски час за новоуписане студенте у академској 2020/21. години

 

Данас је на Факултету безбједносних наука  одржан академски час за 130 новоуписаних студената у академској 2020/21. години.

На свечаности која је уприличена у амфитеатру Факултета, срећан почетак студија бруцошима пожељели су министар у Влади Српске Срђан Рајчевић, ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин, декан Факултета безбједносних наука доц. др Предраг Ћеранић и предсједник студентске организације ФБН-а и најбољи студент Факултета Душко Башкало.

Министар Рајчевић је нагласио како је изабрао да присуствује академском часу на Факултету безбједносних наука због неопходности промишљања и актуелности безбједносних изазова у Српској. “Српска се налази у сложеном геостратешком положају и непријатељском окружењу, зато је ваша улога битна”, нагласио је Рајчевић.

Бруцоше је затим поздравио ректор Радослав Гајанин честитавши им почетак академског образовања.

“Ви студирате безбједносне науке да бисте сачували ово што имамо, а то је Република Српска, наша отаџбина”, истакао је декан Ћеранић.

Душко Башкало поздравио је млађе колеге, пренио им своја искуства у раду и студирању на Факултету и нагласио да само преданим радом могу постићи резултате.

Након тога, студентима је представљено академско и административно особље Факултета.

У наставку је декан Факултета уручио награде за по три најбоља студента на свакој години студија, а Душко Башкало награде студентима од првог до петог мјеста на коначној ранг листи за упис студената.

Од 6. октобра за бруцоше почиње редовна настава.

Распоред предавања и вјежби погледајте ОВДЈЕ.

Прве седмице неће се одржавати настава и вјежбе за изборне предмете. Изборни предмет (Руски или Енглески језик или Спортске вјештине у безбједности) студенти могу пријавити, од 5. до 9. октобра, у студентској служби Факултета или имејлом studentska.sluzba@fbn.unibl.org

Галерија