DSCN0239

Održan akademski čas za novoupisane studente u akademskoj 2020/21. godini

Danas je na Fakultetu bezbjednosnih nauka  održan akademski čas za 130 novoupisanih studenata u akademskoj 2020/21. godini.

Na svečanosti koja je upriličena u amfiteatru Fakulteta, srećan početak studija brucošima poželjeli su ministar u Vladi Srpske Srđan Rajčević, rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka doc. dr Predrag Ćeranić i predsjednik studentske organizacije FBN-a i najbolji student Fakulteta Duško Baškalo.

Ministar Rajčević je naglasio kako je izabrao da prisustvuje akademskom času na Fakultetu bezbjednosnih nauka zbog neophodnosti promišljanja i aktuelnosti bezbjednosnih izazova u Srpskoj. “Srpska se nalazi u složenom geostrateškom položaju i neprijateljskom okruženju, zato je vaša uloga bitna”, naglasio je Rajčević.

Brucoše je zatim pozdravio rektor Radoslav Gajanin čestitavši im početak akademskog obrazovanja.

“Vi studirate bezbjednosne nauke da biste sačuvali ovo što imamo, a to je Republika Srpska, naša otadžbina”, istakao je dekan Ćeranić.

Duško Baškalo pozdravio je mlađe kolege, prenio im svoja iskustva u radu i studiranju na Fakultetu i naglasio da samo predanim radom mogu postići rezultate.

Nakon toga, studentima je predstavljeno akademsko i administrativno osoblje Fakulteta.

U nastavku je dekan Fakulteta uručio nagrade za po tri najbolja studenta na svakoj godini studija, a Duško Baškalo nagrade studentima od prvog do petog mjesta na konačnoj rang listi za upis studenata.

Od 6. oktobra za brucoše počinje redovna nastava.

Raspored predavanja i vježbi pogledajte OVDJE.

Prve sedmice neće se održavati nastava i vježbe za izborne predmete. Izborni predmet (Ruski ili Engleski jezik ili Sportske vještine u bezbjednosti) studenti mogu prijaviti, od 5. do 9. oktobra, u studentskoj službi Fakulteta ili imejlom studentska.sluzba@fbn.unibl.org