Telebakfbn

Са смијехом кроз граматику српског језика
Професор Милорад Телебак

Професор Милорад Телебак, један од најпознатијих српских лингвиста, одржао је 13.11.2019. године четврто предавање на Факултету безбједносних наука.

Професор на духовит и пријемчив начин уводи слушаоце у граматичке финесе српског језика, чинећи сувопарну граматичку масу лаком и једноставном за обликовање.

Уколико желите да на једноставан и духовит начин ријешите језичке недоумице, исправите правописне грешке, потражите у књижарама књигу професора Телебака „Са смијехом кроз граматику”, или дођите на посљедње предавање у овом циклусу које ће професор одржати у децембру 2019. године у амфитеатру Факултета безбједносних наука.  О термину предавања ћемо вас накнадно обавијестити.

Изражавајући своје мисли и осјећања, човјек изражава свој дух.

Стога, језик је поред средства за споразумијевање, израз човјековог бића и идентитета, а у коначници основно оруђе националне културе.

Професор Милорад Телебак аутор је познатог ТВ серијала „Говоримо српски“, бројних радио емисија, приручника и новинских текстова о српском језику. Посветио је живот образовању и језичкој култури Срба.

Носилац је Ордена Његоша за допринос српском језику и развоју језичке културе српског народа. Професор Телебак је добитник књижевних награда: „Свети Сава“, „Кочићево перо“ и „Ступље“.