Telebakfbn

Sa smijehom kroz gramatiku srpskog jezika
Profesor Milorad Telebak

Profesor Milorad Telebak, jedan od najpoznatijih srpskih lingvista, održao je 13.11.2019. godine četvrto predavanje na Fakultetu bezbjednosnih nauka.

Profesor na duhovit i prijemčiv način uvodi slušaoce u gramatičke finese srpskog jezika, čineći suvoparnu gramatičku masu lakom i jednostavnom za oblikovanje.

Ukoliko želite da na jednostavan i duhovit način riješite jezičke nedoumice, ispravite pravopisne greške, potražite u knjižarama knjigu profesora Telebaka „Sa smijehom kroz gramatiku”, ili dođite na posljednje predavanje u ovom ciklusu koje će profesor održati u decembru 2019. godine u amfiteatru Fakulteta bezbjednosnih nauka.  O terminu predavanja ćemo vas naknadno obavijestiti.

Izražavajući svoje misli i osjećanja, čovjek izražava svoj duh.

Stoga, jezik je pored sredstva za sporazumijevanje, izraz čovjekovog bića i identiteta, a u konačnici osnovno oruđe nacionalne kulture.

Profesor Milorad Telebak autor je poznatog TV serijala „Govorimo srpski“, brojnih radio emisija, priručnika i novinskih tekstova o srpskom jeziku. Posvetio je život obrazovanju i jezičkoj kulturi Srba.

Nosilac je Ordena Njegoša za doprinos srpskom jeziku i razvoju jezičke kulture srpskog naroda. Profesor Telebak je dobitnik književnih nagrada: „Sveti Sava“, „Kočićevo pero“ i „Stuplje“.