Љетњи програм обуке за Појас и пут

Отворен је позив за пријаву на љетњи програм обуке за Појас у пут на Beijing Normal University у Кини у 2019. години.   

Љетњи програм обуке за Појас и пут у 2019. години у организацији Smart Learning Institute Beijing Normal University у Пекингу за циљ има његовање талената и развијање релевантних дисциплина за земље обухваћене иницијативом Појас и пут. Институт за паметно учење Универзитета у Пекингу је свеобухватна експериментална платформа која обухвата научно истраживање, технолошки развој и интрукције за држање предавања , коју су заједно основали Универзитет у Пекингу и глобална компанија за образовну технологију Elernity.

Уз подршку пекиншке Владе, циљ је овим програмом привући што већи број врхунски талентованих полазника који ће учити и размјењивати идеје и проћи кроз обуку у Кини:

-помоћ талентованим полазницима из различитих земаља да стекну свеобухватно и дубоко разумијевање кинеске културе,

-помоћ кинеским предавачима и студентима да имају свеобухватно и дубоко разумијевање култура земаља обухваћених иницијативом Појас и пут,

-промовисање релевантне сарадње у научном истраживању између Кине и земаља обухваћених иницијативом Појас и пут.

Тема:

Tема Програма обуке за Појас и пут за љето 2019. године је “Будућност образовања у Кини: Иновација, дизајн и технологија”. Главни смјер је “Design Thinking & Design Methodology”, који је један од истакнутих смјерова на Универзитету у Пекингу (енг. Beijing Normal University).

Карактеристике:

-организовање обуке на тему Design Thinking & Design Methodology,

-истраживање у локалним школама и универзитетима,

-организовање путовања у Пекингу и помагање талентованих студената из земаља обухваћених иницијативом Појас и пут да науче више о кинеској историји и култури,

-јачање свеобухватне размјене и сарадње у образовању између Кине и земаља обухваћених иницијативом Појас и пут, укључујући размјену искустава о учењу и сарадњи у истраживању.

Услови пријаве:

– кандидати морају да буду грађани земаља обухваћени иницијативом Појас и пут (најбоље из 16 земаља Централне и Источне Европе, укључујући Пољску, Литванију, Естонију, Летонију, Чешку, Словачку, Мађарску, Словенију, Хрватску, Босну и Херцеговину, Црну Гору, Србију, Албанију, Румунију, Бугарску и Македонију),

-кандидати треба да буду доброг здравља и вољни да се придржавају кинеских закона и прописа, као и универзитетских прописа,

-кандидати треба да имају осигурање које покрива прекоморско лијечење главних болести и случајне повреде током периода обуке.

Пожељно је да се пријаве сљедећи кандидати:

-администратори и креатори политика у образовању,

-универзитетски предавачи,

-директори школа и професори,

постдокторски истраживачи и студенти на докторским студијама у области педагогије наставе и образовања.

Пријаве:

Први корак – Сљедећа документа доставите нам путем имејла:

1.      биографију (CV),

2.      копију прве стране пасоша,

3.      потврду или допис о студирању или запослењу код тренутне институције.

Други корак –  Након потврде путем имејла, молимо да попуните онлајн образац пријаве: “Application Form for InternationalStudents’ Admission to Beijing Normal Univ-ersity  и доставите своје двије фотографије.

Напомена: Сва документа морају да буду на енглеском или кинеском језику. Ако су на неком другом језику, потребно је доставити преведену и нотарски овјерену копију на кинеском или енглеском језику.

Котизација за пријаву и трошкови чланарине:

Котизација за пријаву: 350 РМБ  по особи, ријеч је о електронском плаћању и не постоји могућност поврата средстава. Школарине обезбјеђује Љетна школа за Појас и пут “Beijing Normal University“ за 2019. годину.

Остало: “Beijing Normal University“  ће обезбиједити смјештај и организовати превоз током обуке. Трошкове лета и визе плаћају учесници обуке.

Програм ове обуке доступан је овдје.

  • /uploads/attachment/vest/8675/unnamed.jpg