Ljetnji program obuke za Pojas i put

Otvoren je poziv za prijavu na ljetnji program obuke za Pojas u put na Beijing Normal University u Kini u 2019. godini.

Ljetnji program obuke za Pojas i put u 2019. godini u organizaciji Smart Learning Institute Beijing Normal University u Pekingu za cilj ima njegovanje talenata i razvijanje relevantnih disciplina za zemlje obuhvaćene inicijativom Pojas i put. Institut za pametno učenje Univerziteta u Pekingu je sveobuhvatna eksperimentalna platforma koja obuhvata naučno istraživanje, tehnološki razvoj i intrukcije za držanje predavanja , koju su zajedno osnovali Univerzitet u Pekingu i globalna kompanija za obrazovnu tehnologiju Elernity.

Uz podršku pekinške Vlade, cilj je ovim programom privući što veći broj vrhunski talentovanih polaznika koji će učiti i razmjenjivati ideje i proći kroz obuku u Kini:

-pomoć talentovanim polaznicima iz različitih zemalja da steknu sveobuhvatno i duboko razumijevanje kineske kulture,

-pomoć kineskim predavačima i studentima da imaju sveobuhvatno i duboko razumijevanje kultura zemalja obuhvaćenih inicijativom Pojas i put,

-promovisanje relevantne saradnje u naučnom istraživanju između Kine i zemalja obuhvaćenih inicijativom Pojas i put.

Tema:

Tema Programa obuke za Pojas i put za ljeto 2019. godine je “Budućnost obrazovanja u Kini: Inovacija, dizajn i tehnologija”. Glavni smjer je “Design Thinking & Design Methodology”, koji je jedan od istaknutih smjerova na Univerzitetu u Pekingu (eng. Beijing Normal University).

Karakteristike:

-organizovanje obuke na temu Design Thinking & Design Methodology,

-istraživanje u lokalnim školama i univerzitetima,

-organizovanje putovanja u Pekingu i pomaganje talentovanih studenata iz zemalja obuhvaćenih inicijativom Pojas i put da nauče više o kineskoj istoriji i kulturi,

-jačanje sveobuhvatne razmjene i saradnje u obrazovanju između Kine i zemalja obuhvaćenih inicijativom Pojas i put, uključujući razmjenu iskustava o učenju i saradnji u istraživanju.

Uslovi prijave:

– kandidati moraju da budu građani zemalja obuhvaćeni inicijativom Pojas i put (najbolje iz 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, uključujući Poljsku, Litvaniju, Estoniju, Letoniju, Češku, Slovačku, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju, Albaniju, Rumuniju, Bugarsku i Makedoniju),

-kandidati treba da budu dobrog zdravlja i voljni da se pridržavaju kineskih zakona i propisa, kao i univerzitetskih propisa,

-kandidati treba da imaju osiguranje koje pokriva prekomorsko liječenje glavnih bolesti i slučajne povrede tokom perioda obuke.

Poželjno je da se prijave sljedeći kandidati:

-administratori i kreatori politika u obrazovanju,

-univerzitetski predavači,

-direktori škola i profesori,

postdoktorski istraživači i studenti na doktorskim studijama u oblasti pedagogije nastave i obrazovanja.

Prijave:

Prvi korak – Sljedeća dokumenta dostavite nam putem imejla:

1. biografiju (CV),

2. kopiju prve strane pasoša,

3. potvrdu ili dopis o studiranju ili zaposlenju kod trenutne institucije.

Drugi korak – Nakon potvrde putem imejla, molimo da popunite onlajn obrazac prijave: “Application Form for InternationalStudents’ Admission to Beijing Normal Univ-ersity i dostavite svoje dvije fotografije.

Napomena: Sva dokumenta moraju da budu na engleskom ili kineskom jeziku. Ako su na nekom drugom jeziku, potrebno je dostaviti prevedenu i notarski ovjerenu kopiju na kineskom ili engleskom jeziku.

Kotizacija za prijavu i troškovi članarine:

Kotizacija za prijavu: 350 RMB po osobi, riječ je o elektronskom plaćanju i ne postoji mogućnost povrata sredstava. Školarine obezbjeđuje LJetna škola za Pojas i put “Beijing Normal University“ za 2019. godinu.

Ostalo: “Beijing Normal University“ će obezbijediti smještaj i organizovati prevoz tokom obuke. Troškove leta i vize plaćaju učesnici obuke.

Program ove obuke dostupan je овдје.

  • /uploads/attachment/vest/8675/unnamed.jpg