DSC 0309 (Large)

Делегацијa МУП-а Руске Федерације посјетила Управе за полицијску обуку

Дана 05.04.2017. године, Управу за полицијску обуку посјетила је делегација Министарства унутрашњих послова Руске Федерације а поводом Дана полиције Републике Српске који је обиљежен 4. априла. Делегацију су чинили припадници Полицијске управе Москва, а предводила их је генерал – мајор Агафјева Наталија Ивановна.

Делегација Министарства унутрашњих послова Руске Федерације састала се са начелником Управе за полицијску обуку др Милом Шикманом и његовим сарадницима, гдје су се упознали са активностима и дјелатношћу ове Управе. Такође, током разговора размјенили су искуства у погледу обуке и стручног усавршавања, те могућностима за сарадњу на овом пољу.

Наведеном састанку присуствовао је и декан Факултета безбједносних наука доц.др Предраг Ћеранић, који је искористио прилику да представи новоформирани Факултет, те укаже на правце даљег развоја ове високошколске установе. Такође, указано је на значај Факултета за Министарство унутрашњих послова Републике Српске, као и могућност за повезивање са сродним установама у Руској Федерацији.

Након тога, обишли су Музеј полиције Републике Српске који ради у склопу ове Управе, затим кабинете наоружања и криминалистике, школску полицијску станицу, као и објекат интерната.