17795697 1253755771418354 371104416390260412 N

Министар Лукач на Свечаној академији поводом Дана полиције истакао наш факултет

Република Српска је јуче 04.04.2017. године обиљежила Дан полиције и 25 година Министарства унутрашњих послова. Том приликом поручено је да је полиција синоним борбе за права и слободу српског народа.

Поводом обиљежавања откривен је и освештан централни споменик те је службен парастос и положени су вијенци. Такође одржана је свечана академија у Банском двору на којој су се присутнима обратили Предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

Приликом обраћања, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је Факултет безбједносних наука као најважнији ослонац министарства када су у питању високообразовани кадрови, те наводи у свом обраћању: „Једна од значајних реформских активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске је промјена статуса Високе школе унутрашњих послова и њена трансформација у Факултет безбједносних наука у саставу Универзитета у Бањој Луци. Тиме су створене претпоставке за даљи академски развој ове установе који ће омогућити и реализацију другог и трећег циклуса студија. Факултет ће и даље главни ослонац Министарства за школовање високообразованих кадрова, реализацију научно истраживачких пројеката за потребе министарства и друге активности.“

Фото: МУП РС – Фејсбук