2

Делегација ФБН-а на међународном тематском скупу „Ми и други кроз визуру Косова и Метохије“

У организацији Института за српску културу Приштина – Лепосавић и Академије за националну безбедност Београд у мјесту Рашка (Србија) током 19. И 20. јуна одржан је међународни тематски скуп под називом „Ми и други кроз визуру Косова и Метохије“.

Поздравну ријеч одржали су директор Института за српску културу Приштина – Лепосавић проф. др Драган Танчић и директор Академије за националну безбедност у Београду проф. др Драган Симеуновић, као и представници државних органа Републике Србије, Руске Федерације, Мађарске и Републике Српске.

Поред пленарног предавања одржан је и рад под сесијама:

  • Књижевно – језичка
  • Политиколошка, социолошка, правна и културолошка
  • Историјска

Декан Факултета безбједносних наука проф. др Предраг Ћеранић на пленарном предавању излагао је на тему „Језик, писмо, култура и религија као безбједносно питање“. Заједно са деканом Ћеранићем скупу је присуствовао и виши асистент Душко Башкало, MI.

Са директором Академије за националну безбедност у Београду декан Факултета безбједносних наука проф. др Предраг Ћеранић договорио је потписивање уговора о сарадњи између двије институције. Договор би подразумијевао размјену академског особља и студената, као и заједничко организовање научних скупова.