Fbn11

Одржан “Дан отворених врата”: Осамдесет матураната у посјети ФБН

У склопу манифестације “Дан отворених врата“, ученици завршних разреда средњих школа из свих крајева Српске данас су посјетили Универзитет у Бањој Луци. 

Факултет безбједносних наука је угостио осамдесет матураната заинтересованих за студирање на студијском програму Безбједност и криминалистика.

Матуранте је поздравио декан Факултета проф. др Предраг Ћеранић пожељевши им срећу у избору студија и успјех на пријемном испиту.

У разговору са наставницима, сарадницима и студентима, гости су добили информације о студијама, припремној настави,  пријемном испиту и ваннаставним садржајима које нуди студирање на Факултету безбједносних наука. 

Подјељени у групе, матуранти су посјетили лабораторију за криминалистичку технику, кабинет криминалистике, учионицу за Аирсофт и амфитеатар у коме је уприличена показна вјежба на струњачама.

Гости су погледали симулацију извршења кривичног дјела са увиђајем коју су извели студенти и професори Факултета. Након тога, будући студенти су присуствовали форензичкој обради доказа, а највеће интересовање су показали за аирсофт оружје које се користи у настави.