Fbn11

Održan “Dan otvorenih vrata”: Osamdeset maturanata u posjeti FBN

U sklopu manifestacije “Dan otvorenih vrata“, učenici završnih razreda srednjih škola iz svih krajeva Srpske danas su posjetili Univerzitet u Banjoj Luci.

Fakultet bezbjednosnih nauka je ugostio osamdeset maturanata zainteresovanih za studiranje na studijskom programu Bezbjednost i kriminalistika.

Maturante je pozdravio dekan Fakulteta prof. dr Predrag Ćeranić poželjevši im sreću u izboru studija i uspjeh na prijemnom ispitu.

U razgovoru sa nastavnicima, saradnicima i studentima, gosti su dobili informacije o studijama, pripremnoj nastavi, prijemnom ispitu i vannastavnim sadržajima koje nudi studiranje na Fakultetu bezbjednosnih nauka.

Podjeljeni u grupe, maturanti su posjetili laboratoriju za kriminalističku tehniku, kabinet kriminalistike, učionicu za Airsoft i amfiteatar u kome je upriličena pokazna vježba na strunjačama.

Gosti su pogledali simulaciju izvršenja krivičnog djela sa uviđajem koju su izveli studenti i profesori Fakulteta. Nakon toga, budući studenti su prisustvovali forenzičkoj obradi dokaza, a najveće interesovanje su pokazali za airsoft oružje koje se koristi u nastavi.