MEXT Poster

Отворен конкурс за стипендије Владе Јапана (МЕXТ) за 2025. годину

Амбасада Јапана у БиХ отворила је конкурс за стипендије Владе Јапана (МЕXТ) за 2025. годину, за стипендирање студената који имају жељу или интерес да студирају у Јапану. Конкурс обухвата три студијска програма: постдипломски истраживачки студиј (МA, PhD или без дипломе), додипломски студиј (бакалауреат) и технолошки колеџ (дипломирано стручно звање и / или бакалауреат). Стипендија покрива трошкове школарине, повратне авио карте, а студенти добијају и мјесечни џепарац.

Пријаве на конкурс морају стићи на адресу амбасаде Јапана до 24. маја 2024. године, путем поште или личном доставом. Више информација о потребним документима за пријаву и процесу апликације сви заинтересовани могу пронаћи на страници амбасаде на Линк-у.

Информативни брифинг о МЕXТ стипендији уз присуство бивших стипендиста ће бити одржан 22. априла у Сарајеву и 25. априла у Бањој Луци.

Ови брифинзи ће се дијелити и путем Зум-а. Сви они који желе учествовати на брифинзима, молимо да посјете веб страницу амбасаде гдје ће пронаћи линк за Зум регистрацију.