Fbn Gimnazija

Факултет безбједносних наука у посјети Гимназији “Бања Лука”

Декан Факултета безбједносних наука проф. др Предраг Ћеранић и руководилац студентске службе Радослав Иваниш посјетили су 12. марта 2024. године Гимназију “Бања Лука” и разговарали са директорицом Витом Малешевић.

Том приликом, Факултет је поклонио библиотеци Гимназије три примјерка књиге “Дигитална хигијена”, аутора Игора Ашманова и Наталије Касперски.

У срдачном разговору, директорица је упознала госте са актуелним дешавањима (7. седмица умјетности) и бројним успјесима бањалучких гимназијалаца на домаћем и међународном нивоу. Овом приликом је договорена промоција студијског програма Безбједност и криминалистика матурантима школе.

Књига “Дигитална хигијена” је посвећена сајбер безбједности: дјеловању деструктивних група, токсичном садржај на мрежама, хајкама и малтретирању („булингу“), дигиталној зависности и другим опасностима у сајбер простору. 

Гимназија у Бањој Луци је најстарија и једна од најбољих средњих школа у Српској. Управа Факултета жели матуранте ове школе, који су препознатљиви по  квалитетном образовању, подстаћи да аплицирају за  упис на ФБН.

Галерија: