Fbn Gimnazija

Fakultet bezbjednosnih nauka posjetio Gimnaziju “Banja Luka”

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka prof. dr Predrag Ćeranić i rukovodilac studentske službe Radoslav Ivaniš posjetili su 12. marta 2024. godine Gimnaziju “Banja Luka” i razgovarali sa direktoricom Vitom Malešević.

Tom prilikom, Fakultet je poklonio biblioteci Gimnazije tri primjerka knjige “Digitalna higijena”, autora Igora Ašmanova i Natalije Kasperski.

U srdačnom razgovoru, direktorica je upoznala goste sa aktuelnim dešavanjima (7. sedmica umjetnosti) i brojnim uspjesima banjalučkih gimnazijalaca na domaćem i međunarodnom nivou. Ovom prilikom je dogovorena promocija studijskog programa Bezbjednost i kriminalistika maturantima škole.

Knjiga “Digitalna higijena” je posvećena sajber bezbjednosti: djelovanju destruktivnih grupa, toksičnom sadržaj na mrežama, hajkama i maltretiranju („bulingu“), digitalnoj zavisnosti i drugim opasnostima u digitalnom svijetu. 

Gimnazija u Banjoj Luci je najstarija i jedna od najboljih srednjih škola u Srpskoj. Uprava Fakulteta želi maturante ove škole, koji su prepoznatljivi po  kvalitetnom obrazovanju, podstaći da apliciraju za  upis na FBN.