Kon Fbn

На Факултету безбједносних наука одржано предавање на тему кинеских борилачких вјештина

 

У амфитеатру Факултета безбједносних наука, 8. децембра 2021. године, Драган Ђумић је одржао предавање на тему кинеских борилачких вјештина.

Драган Ђумић је мајстор кунгфуа и тренер у кунгфу вушу клубу „Лотос“ из Бање Луке, а овом приликом је демонстрирао неколико покрета ове древне борилачке вјештине.

Овом приликом студенти су се упознали са традиционалним кинеским стиловима борбе, а поред историје и филозофије, представљени су и практични аспекти ових борилачких вјештина. Посебан осврт дат је стилу Шуаи Ђиао (摔跤, shuāi jiāo), једном од најстаријих борилачких стилова у Кини.

Шуаи Ђиао семинар биће одржан 11. и 12. децембра 2021. године у Бањој Луци. Поред Драгана Ђумића, семинар ће водити предсједник Европске федерације за Шуаи Ђиао и мајстор овог стила, Антонио Ланђан из Италије.

Предавање је плод заједничке сарадње Конфуцијевог института и Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци, а одржано је у склопу наставних активности проф. др Дарка Паспаља на предмету Специјално физичко образовање.