Kon Fbn

Бесплатан онлајн курс вјежби из здравственог ћигонга

Конфуцијев институт Универзитета у Бањој Луци, у сарадњи са најпознатијим учитељем ћигонга и таиђићуена у региону, Сашом Баланесковићем, организује бесплатан онлајн курс вјежби из здравственог
Курс ће се одржавати преко онлајн платформи, а термини ће бити накнадно одређени. Сваки час ће бити снимљен и моћи ће се накнадно погледати у случају пропуштеног термина.
Пријаве за курс се врше преко имејл адресе Конфуцијевог института: konfucijev.institut@unibl.org
Qigong (Ћигонг) је древни кинески систем за очување здравља који подразумијева лагане и споре покрете са техником дисања и менталном концентрацијом. Ријеч Qigong (Ћигонг) потиче од двије кинеске ријечи – Qi (ћи) која означава животну енергију која се налази у свим стварима у универзуму те Gong (гунг) који значи вјештина која се ствара континуираном праксом. Заједно ове двије ријечи значе његовање енергије, тј. систем вјежби које се практикују за одржавање здравља и повећање виталности. 
 
Саша Баланесковић је учитељ ћигонга и таиђићуена, члан Комисије за информисање Интернационалне федерације здравственог ћигонга (IHQF), савјетник Шангајског универзитета традиционалне кинеске медицине (SHUTCM) по питању едукације на пољу традиционалне кинеске медицине, популаризацију бренда и пријем студената из Србије, члан уредништва и аутор магазина SHUTCM Chinese medicine and culture, носилац 6. Duan Wei степена здравственог ћигонга, практичар акупунктуре, Tui Na и Su Jok терапије.