Admin Ajax (1) (1)

Манифестације поводом 46 година Универзитета у Бањој Луци

Низом манифестација Универзитет у Бањој Луци обиљежава 46 година успјешног рада и развија.

Централни догађај поводом 46 година Универзитета у Бањој Луци је Свечана академија која ће бити одржана 7. новембра 2021. године у 12 часова у Културном центру ,,Бански двор“ у Бањој Луци.

Као и претходних година, Свечаној академији претходиће помен и полагање вијенаца на Спомен-плочу погинулим студентима и радницима Универзитета у Бањој Луци, 5. новембра 2021. године у 10 часова.

Дан раније, 4. новембра у 19 часова у Вијећници културног центра „Бански двор“, заказано је представљање научне монографије аутора проф. др Горана Латиновића под називом „Студентска бригада Војске Републике Српске (1994-1995)“.

Као што традиција налаже, поводом годишњице Универзитета, организујемо и свечану промоцију доктора наука. Промоција доктора наука који су у протеклих годину дана на Универзитету у Бањој Луци успјешно одбранили своје докторске дисертације, биће одржана 9. новембра 2021. године у амфитеатру Факултета политичких наука у 12 часова.

Конференција наставника и сарадника Универзитета у Бањој Луци који су добили новчане награде за остварене научне резултате у 2020. години, заказана је за 15. новембар 2021. године у 11 часова у амфитеатру Факултета политичких наука.

До краја ове године, a у склопу манифестација поводом 46 година Универзитета, планирано је да више факултета обиљежи годишњице рада, промовише дипломце првог и другог циклуса студија, а у плану је и низ радионица, конференција, промоција и низ других манифестација у организацији чланица Универзитета у Бањој Луци.

Догађаји ће бити одржани уз поштовање свих епидемијских мјера.

Детаљан преглед манифестација поводом 46 година Универзитета у Бањој Луци налази се овдје.