170817

Сарадња Факултета безбједносних наука и Завода за форензичку психијатрију

 

Представници Факултета безбједносних наука доц. др Предраг Ћеранић и доц. др Саша Мићин боравили су у радној посјети Заводу за форензичку психијатрију на Сокоцу.

Декан Факултета Предраг Ћеранић и вршилац дужности директора Завода за форензичку психијатрију на Сокоцу Бојан Копривица потписали су 22.10.2020. године  уговор о сарадњи двије установе, према коме ће студенти безбједности долазити у студијске посјете Заводу.

Копривица је рекао да ће групе студента Факултета безбједносних наука из Бањалуке долазити у ову установу да би се од љекара специјалиста и супспецијалиста из области судске медицине упознали са оним што ради Завод за форензику.

– Све оно што ми предајемо, што наши наставници уче студенте о форензици и примјени у криминалистици, добар дио Завод примјењује у пракси. Дакле, оно што је нама заједничко јесте вјештачење у случају кривичних дјела и парничног поступка у смислу установљавања и утврђивања степена урачунљивости починилаца кривичних дјела или оних који се налазе у парничном поступку – појаснио је Ћеранић.

Видео:

https://sr-rs.facebook.com/fakultet.bezbjednosnih.nauka/videos/2083276375129668/?t=4