DSC03158 (600 X 400)

Свечано обижељена трећа годишњица Факултета безбједносних наука

Свечаном академијом и додјелом диплома свршеним студентима, 6. марта 2020. године, обиљежена је трећа годишњица успјешног рада Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци.

Програму су поред запослених, студената и полазника полицијске академије, присуствовали бројни гости; предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, ректор Радослав Гајанин и представници Ректората Универзитета у Бањој Луци, декани и ректори из Српске и Србије, гост са Московског обласног државног универзитета Елена Пријорова, као и представници бројних институција из области науке, културе и образовања.

Декан Факултета безбједносних наука доц. др Предраг Ћеранић у свом говору је подсјетио присутне на значај Факултета у друштвено одговорном образовању студената. Декан је најавио покретање joint мастер студијског програма Факултета безбјеснонсих наука и Московског обласног државног Универзитета чијим би завршетком студенти добили диплому из Руске Федерације и Републике Српске.

 

У име Ректората Универзитета у Бањој Луци гостима се обратио ректор проф. др Радослав Гајанин истакавши да Факултет у свом развоју може рачунати на подршку Универзитета. Према његовим ријечима, Факултет безбједносних наука је важан за Универзитет у Бањој Луци, не само као један од најпопуларнијих Факултета, већ и стога што вријеме у коме живимо је оптерећено великим безбједносним изазовима.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је Факултет безбједносних наука дугорочан пројекат институција Републике Српске те да његову мисију и визију дјеле носиоци највиших функција у Српској.

У наставку програма декан Факултета уручио је награде најбољим дипломираним студентима Бранки Ђајић, Александру Ђекићу и Степи Стјепановићу, а затим су додјељене плакете, повеље и захвалнице заслужним појединцима и организацијама.

Прије свечане додјеле диплома промовисано је тринаест стикера који су рад студената Факултета безбједносних наука. Стикере можете преузети бесплатно на виберовом Sticker Store.

Програм је затворен свечаном промоцијом двадесет свршених студената Безбједности и криминалистике. Честитамо нашим дипломцима!

Програм је отворио и затворио оркестар МУП-а Српске музичким нумерама Моја Република, Гаудеамус, Марширала краља Петра гарда, Каћуша и Пукни зоро.

Вијест на страници РТРС-а.

Вијест на страници Универзитета у Бањој Луци.

Галерија: