DSC03158 (600 X 400)

Svečano obiželjena treća godišnjica Fakulteta bezbjednosnih nauka

Svečanom akademijom i dodjelom diploma svršenim studentima, 6. marta 2020. godine, obilježena je treća godišnjica uspješnog rada Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Programu su pored zaposlenih, studenata i polaznika policijske akademije, prisustvovali brojni gosti; predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, rektor Radoslav Gajanin i predstavnici Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, dekani i rektori iz Srpske i Srbije, gost sa Moskovskog oblasnog državnog univerziteta Elena Prijorova, kao i predstavnici brojnih institucija iz oblasti nauke, kulture i obrazovanja.

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka doc. dr Predrag Ćeranić u svom govoru je podsjetio prisutne na značaj Fakulteta u društveno odgovornom obrazovanju studenata. Dekan je najavio pokretanje joint master studijskog programa Fakulteta bezbjesnonsih nauka i Moskovskog oblasnog državnog Univerziteta čijim bi završetkom studenti dobili diplomu iz Ruske Federacije i Republike Srpske.

U ime Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci gostima se obratio rektor prof. dr Radoslav Gajanin istakavši da Fakultet u svom razvoju može računati na podršku Univerziteta. Prema njegovim riječima, Fakultet bezbjednosnih nauka je važan za Univerzitet u Banjoj Luci, ne samo kao jedan od najpopularnijih Fakulteta, već i stoga što vrijeme u kome živimo je opterećeno velikim bezbjednosnim izazovima.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Fakultet bezbjednosnih nauka dugoročan projekat institucija Republike Srpske te da njegovu misiju i viziju djele nosioci najviših funkcija u Srpskoj.

U nastavku programa dekan Fakulteta uručio je nagrade najboljim diplomiranim studentima Branki Đajić, Aleksandru Đekiću i Stepi Stjepanoviću, a zatim su dodjeljene plakete, povelje i zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Prije svečane dodjele diploma promovisano je trinaest stikera koji su rad studenata Fakulteta bezbjednosnih nauka. Stikere možete preuzeti besplatno na viberovom Sticker Store.

Program je zatvoren svečanom promocijom dvadeset svršenih studenata Bezbjednosti i kriminalistike. Čestitamo našim diplomcima!

Program je otvorio i zatvorio orkestar MUP-a Srpske muzičkim numerama Moja Republika, Gaudeamus, Marširala kralja Petra garda, Kaćuša i Pukni zoro.

Galerija: