Одржана конференција „Савремени миграциони трендови и безбједносни ризици“

Конференција „Савремени миграциони трендови и безбједносни ризици“ одржана је 25. децембра 2019. године у амфитеатру Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци.

Организатор ове конференције је Студијски програм географије Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци и Републички секретаријат за расељена лица и миграције Владе Републике Српске.

У уводном дијелу конференције обратио се проф. др Драшко Маринковић, шеф катедре за друштвену географију и демографију, који је присутне информисао о миграционим трендовима на нашем простору. Учесницима конференције се испред организатора обратила проф. др Александра Петрашевић, руководилац студијског програма географија и др Марко Аћић, директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Владе Републике Српске.

Прво излагање на конференцији на тему: „Миграциони трендови у Републици Србији и окружењу“ имала је проф. др Даница Шантић са Географског факултета Универзитета у Београду. Друго излагање на тему: „Миграције и безбједност“ одржао је проф. др Миле Шикман са Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци.

Послије излагања услиједила је дискусија, након које су предложени закључци. 

/uploads/attachment/vest/9637/Naslovna__2_.jpg/uploads/attachment/vest/9637/2__1_.jpg