Large IMG 1873

Одржан кластер састанак Еразмус+ CBHE пројеката

Kластер састанак Еразмус+ CBHE пројеката модернизације и развоја студијских програма у Босни и Херцеговини, одржан је  27. новембра 2019. године у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци. 

Проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Лици, проф. др  Биљана Антуновић рекла је да Универзитет у Бањој Луци има 89 успјешно реализованих TEMPUS пројеката, као и шест Еразмус мундус, док се тренутно реализује 15 Еразмус+ CBHE пројеката.

„У посљедњем позиву одобрена су нам три пројекта, те ћемо на данашњем састанку са колегама који су модернизовали одређене студијске програме размијенити искуства“, рекла је она. 

По ријечима директора Еразмус+ канцеларије у БиХ Суада Мухибића, СВНЕ пројекти које финасира ЕУ одлична су прилика да се побољшају капацитети универзитета, али и да се омогући размјена студената и наставника са универзитетима у Европи.

Мухибић је навео да ће током Кластер састанка, бити презентовано 12 пројаката, који се баве модернизацијом и развојем студијских програма.

„Циљ нам је да кроз размјену искустава уочимо који су то сегменти које је  потребно побољшати,  како би пројекти били што ефикаснији“, рекао је Мухибић.

Представљено је десет Ерасмус + пројеката.

Испред Факултета безбједносних наука Радослав Иваниш је представио пројекат NatRisk. Реализација пројекта је у завршној фази, а Факултет је извршио све преузете обавезе из свих осам радних пакета.